Mini muffins met blauwe bessen

MINI MUFFINS MET BLAUWE BESSEN

Porties: 24 stuks
Benodigdheden
  • Minimuffinvorm (24 holletjes) gevuld met cakepapiertjes
  • Oven met rooster
  • 2 kommen
  • Vork

Smakelijke mini muffins met blauwe bessen. Gezoet met Natreen Classic Kristalpoeder.

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel baksoda
  • 2 ½ eetlepel Natreen Classic Kristalpoeder
  • 2-3 theelepels kaneel
  • ½ theelepel zout
  • 125 g (kleine) blauwe bessen
  • 1 ei
  • 225 ml karnemelk
  • 75 ml maiskiemolie
  • geraspte schil van 1 citroen
  • ½ eetlepel citroensap
  • minimuffinvorm (24 holletjes) gevuld met cakepapiertjes

Bereiding

  1. 01

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. 02

    Zeef de bloem met het bakpoeder, de baksoda, Natreen Classic Kristalpoeder, kaneel en het zout boven een kom.

  3. 03

    Dep de bessen goed droog en schep ze door het meel. Maak in het midden een kuiltje.

  4. 04

    Roer in een andere kom het ei met een vork los en roer de karnemelk, olie, geraspte citroenschil en het citroensap erdoor.

  5. 05

    Schenk het eimengsel in het kuiltje van het meelmengsel en roer met de vork alles tot licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.

  6. 06

    Schep het beslag in de cakepapiertjes.

  7. 07

    Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes op een rooster afkoelen.