Hazelnoot-ananascakejes op een bordje

HAZELNOOT-ANANASCAKEJES

Porties: 24 stuks
Benodigdheden
  • Minimuffinvorm (24 holletjes) gevuld met cakepapiertjes
  • Oven met rooster
  • 2 kommen
  • Spatel
  • Klopmixer

Probeer nu dit frisse recept voor hazelnoot ananascakejes. Lekker voor bij de koffie of thee. Gezoet met Natrena Classic Kristalpoeder.

Ingrediënten

  • 60 g verse roomkaas
  • 4 eieren, gesplitst
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 3 eetlepels Natreen Classic Kristalpoeder
  • 10 g aardappelmeel, gezeefd
  • snufje gemalen gedroogde rode peper
  • 100 g heel fijn gemalen hazelnoten
  • 100 g ananas, in piepkleine blokjes
  • minimuffinvorm (24 holletjes) gevuld met cakepapiertjes

Bereiding

  1. 01

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. 02

    Klop in een kom de roomkaas luchtig. Klop de eidooiers, geraspte citroenschil, Natreen Classic Kristalpoeder, aardappelmeel en eventueel rode peper erdoor. Schep de gemalen hazelnoten erdoor.

  3. 03

    Klop in een schone kom de eiwitten tot er zachte pieken op staan.

  4. 04

    Dep de stukjes ananas goed droog. Leg het notenmengsel en de stukjes ananas erop en spatel dit van onder naar boven luchtig door elkaar.

  5. 05

    Verdeel het beslag over de cakepapiertjes.

  6. 06

    Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes op een rooster afkoelen.