IJskoffie met slagroom en pollepel en garde

KOFFIE GRANITA

Benodigdheden
  • Ondiepe schaal
  • Hoge glazen

IJskoude koffie Granita is een heerlijk zomers alternatief op het traditionele kopje koffie na de maaltijd. Natuurlijk met het zoete van Natreen.

Ingrediënten

  • 1/2 l sterke koffie
  • Natreen zoetjes
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 dl slankroom
  • 1 el Natreen Kristalpoeder

Bereiding

  1. 01

    Breng de koffie op smaak met Natreen zoetjes.

  2. 02

    Voeg de geraspte citroenschil en het sinaasappelsap toe en roer het mengsel goed door.

  3. 03

    Giet de koffie in een ondiepe schaal of in het ijsbakje van de koelkast en laat deze bevriezen.

  4. 04

    Roer het mengsel elk half uur door totdat dit geheel in ijskristallen is veranderd (ca. 3 uur).

  5. 05

    Klop de slankroom met Natrena Kristalpoeder half stijf.

  6. 06

    Serveer de granita met de room in hoge glazen.