Natreen® Stevia zoetjes zakdoosje verpakking
Stevia

Natreen Stevia zakdoosje, 120 stuks

De vertrouwde zoetjes met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Lekker in koffie en thee.

 

Natreen heeft de goede eigenschappen van de Stevia plant verwerkt in een heerlijk smakend zoetje, ideaal voor in de koffie of thee! Het Stevia extract in deze zoetjes heeft de officiële naam ‘steviolglycosiden’. Een Natrena Stevia zoetje bevat minder dan 0.1 kcal.

 

Ingrediënten:

zuurteregelaars (natriumwaterstofcarbonaat, natriumcitraat), zoetstof (steviolgycosides), antiklontermiddel (L-leucine), maltodextrine

 

Alle ingrediënten van Natreen Stevia zijn van natuurlijke oorsprong, met extract van de Stevia plant.

Wat is de Stevia plant?

De Stevia plant komt van oorsprong uit Paraguay. Daar wordt het plantje door de oorspronkelijke bewoners al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn intense zoetkracht. Tegenwoordig groeit het ook in Azië, vanwege zijn vele zonuren. Het aantal zonuren is zeer belangrijk voor de Stevia plant, want hoe meer zon hoe zoeter de bladeren van de Stevia plant. De bladeren van de Stevia plant bevatten zoetstoffen, steviolglycosiden genaamd, die 300x zoeter zijn dan suiker en bovendien calorie-vrij. Stevia 0% Suiker gebruikt Rebaudioside-A, dit is het meest krachtige en pure extract van de Stevia plant.

Extractieproces

Het zoetste gedeelte van de plant zijn de bladeren, deze bevatten steviolglycosiden, een natuurlijk extract. Om hiervan zoetstof te maken moeten de Stevia planten groeien met behulp van veel zonuren. Na het oogsten worden de bladeren gedroogd om vervolgens met heet water te worden vermengd. De hele partij wordt zeven maal gereinigd. Het ruwe extract (steviol genoemd) wordt daarna gefilterd en via verhitting ingedikt. Het daaruit voortkomende concentraat wordt gereinigd, zodat het geschikt is voor kristallisatie.